Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO 'istihbarat şefi': ABD, IŞİD’in güçlenmesine izin verdi

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 'istihbarat sorumlusu', Suriye’deki IŞİD militanlarıyla ilgili elde ettikleri istihbarata ABD’nin pek önem vermediğini ve IŞİD’i zayıflatma şansını birçok defa geri çevirdiğini söyledi.



ÖSO’nun ‘M’ kod adlı 'istihbarat sorumlusu', Fransız Le Monde gazetesine verdiÄŸi röportajda IŞİD’le ilgili sahada edindikleri çok önemli bilgileri iki yıl boyunca CIA’e ilettiklerini, ancak hiçbir yanıt alamadıklarını ve bununla ilgili harekete geçildiÄŸini görmediklerini söyledi.

 

Ä°letilen bilgiler içinde Irak ve Suriye’deki IŞİD militanlarıyla ilgili koordinat, harita, fotoÄŸraf ve telefon numaraları bulunduÄŸunu kaydeden ÖSO 'istihbarat ÅŸefi', “IŞİD’in 20 üyeden 20 bin üyeye ulaÅŸtığı süreçteki her ÅŸeyi Amerikalılara gösterdik. Onlara bu bilgilerle ne yaptıklarını sorduÄŸumuzda her zaman bunun karar vericilere ait olduÄŸunu söyleyerek kaçamak yanıtlar verdiler” dedi.

 

MAAÅžINI ABD’DEN ALIYOR

Yurtdışında istihbarat eÄŸitimi aldığını ve maaşını ABD’nin ödediÄŸini anlatan ‘M’, ABD’nin kendisine ayda 30 bin dolar ödemeyi vaat ettiÄŸini ancak sonuçta 10 bin dolar maaÅŸ aldığını söyledi.

IŞİD içindeki en önemli bilgi kaynağının Türkiye sınırındaki Mınbiç’de yaÅŸayan bir ajan olduÄŸunu belirten ‘M’, “Ben ve ajanlarım IŞİD yetkililerinin telefon numaralarını, uydu ekipmanlarının seri numaralarını ve IP adreslerini ele geçirmeyi baÅŸardık ama yine ABD’den hiçbir yanıt alamadık” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.